Recept

Zomerse ijslolly’s

BEREIDING

Maak 600 ml limonade van de siroop, het rozenwater en gezuiverd water uit de Franke multi-waterkraan. De gebruikelijk verhouding voor limonade is 1 op 7 maar wil je kunt naar smaak meer of minder siroop gebruiken.

Verdeel de bloemblaadjes over de ijslolly vormpjes en schenk hier voorzichtig de limonade over. Doe de stokjes erin en zet de ijslolly’s voor minstens 8 uur in de vriezer.

Bloemen die je o.a. kunt eten: Madeliefjes, kamille, viooltjes, rozen, goudsbloemen, vergeet-mij-nietjes, paardenbloemen, korenbloemen.

Het liefst gebruiken wij bloemen uit de tuin omdat we dan zeker weten dat ze schoon zijn.

Als je twijfelt over je bloemblaadjes zou je ook vers zomerfruit kunnen gebruiken als aardbei, framboos of blauwe bes


ANDERE VARIANTEN

Je zou ook andere variaties kunnen bedenken voor frise zomer ijsjes. Een lekkere combinatie zijn bijvoorbeeld:

  • Citroenlimonade, muntblaadjes en komkommerschijfjes
  • Sinaasappellimonade met dragonblaadjes
  • Aardbeienlimonade met verse aardbeien en basilicumblaadjes

Nodig voor ca. 8 ijslolly’s:

  • Frambozen siroop naar smaak
  • 1 el Rozenwater
  • Een handje eetbare bloemblaadjes

Verder nodig:

8 ijslolly vormpjes met stokjes