BEREIDING
Doe de kruiden, knoflook of pepers in een bolzeef en houd deze 5 tot 10 seconden onder de kokend waterkraan. Laat alles goed drogen op een keukenpapier. Doe de kruiden met een tangetje in de schone fles en giet de olie erbij. Hoe langer de olie staat hoe intenser de smaken van de toegevoegde kruiden.
GOED OM TE WETEN
Maak de glazen fles of pot steriel door deze uit te koken in heet water. Laat drogen op een schone theedoek. Wanneer je heel schoon en steriel werkt kun je de olie minstens 3 maanden bewaren.Schrijf op een label de datum en welke kruiden je gebruikt hebt.
Je kunt de olie o.a. gebruiken om dressing mee te maken of om in te bakken.
Een fles zelfgemaakte kruiden olie is ook leuk om cadeau te doen.
NODIG VOOR 1/2 LITER OLIE
- ½ liter olijfolie
- Kruiden en specerijen naar smaak*
*Kruiden die je hiervoor goed kunt gebruiken zijn tijm, rozemarijn, salie en oregano. Knoflook en rode peper geven ook goed smaak af en kan ook goed gebruikt worden. Een combinatie van verschillende smaken kan ook.
Spoel harder kruid zoals tijm en rozemarijn wat langer als bijvoorbeeld zachter kruid als salie of oregano.