BEREIDING
Snijd de komkommer met een dunschiller over de hele lengte in dunne linten. Rijg de komkommer aan de rietjes (of gebruik houten stokjes als dit makkelijker is).
Vul de glazen voor de helft met crushed ijs. Roer de suiker door het limoensap sap en verdeel dit over 4 glazen. Doe in ieder glas een komkommer-rietje, 2 takjes munt en wat limoen partjes naar smaak. Schenk de glazen vol met bruiswater uit je multi-water kraan.
Ook lekker met stukjes galia meloen i.p.v. komkommer.
COCKTAIL
Je zou van dit drankje een lekkere cocktail kunnen maken door een scheutje witte rum toe te voegen.
Nodig voor 4 personen:
- ½ komkommer
- Sap van 1 limoen
- 2 el bruine suiker
- Crushed ijs
- 1 limoen in parten
- 8 takjes munt
- Bruiswater uit de bruisend waterkraan
Verder nodig:
Dunne rietjes of houten stokjes