Alles over…

Onze Multifunctionele kranen

Een multi-waterkraan waar naast warm en koud water ook kokend, gezuiverd, gekoeld of bruisend water uitkomt is niet zomaar een kraan. Onze multifunctionele kranen zijn speciaal ontwikkeld om makkelijk en veilig kokend water, maar ook andere soorten water mee te tappen. Bekijk hier meer informatie over:

Kleuren en varianten

Een Multi-waterkraan moet natuurlijk in jouw keukenstijl passen. In ons kokend waterkranen assortiment hebben we diverse modellen en kleuren . Je kunt kiezen uit:

 • Chroom
 • RVS
 • Industrial Black
 • Industrial Anthracite
 • Industrial Gold
 • Industrial Copper

Heb je moeite om te kiezen welke kraan bij jouw keukenstijl past? Maak dan gebruik van onze virtuele kranen optie. Bekijk bijvoorbeeld het 3D model van onze Helix kraan en plaats de kraan bij jouw moodboard of in jouw keuken.

Bediening van de multi-waterkraan

We hebben twee soorten bedieningen:

Mechanische bediening middels druk-en-draai knop

 • Premium modellen
 • Enkel voor kokend water
 • Indrukken en van je afdraaien om kokend water te krijgen

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video hieronder

Elektronische bediening middels een touch-knop.

 • Perfect modellen
 • Keuze uit kokend, gezuiverd, gekoeld en bruisend water.
 • Druk en draai tot de juiste kleur voor jouw waterfunctie

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video hieronder

Mechanische bediening

De mechanische bediening kun je vinden op onze Premium modellen, dus enkel voor kokend water. In de mechanische knop zit een veer die je kunt ontgrendelen zodra je de kleine knop indrukt en van je afdraait. Zo lang je de knop vasthoudt krijg je kokend water. Laat je deze knop los, dan schiet deze direct terug en sluit hiermee direct de kokend water toevoer. Vanwege het veermechanisme moet je wel wat kracht gebruiken om hem vast te houden. Hierdoor is de bediening door kinderen bijzonder moeilijk, dat is wel zo veilig.

Elektronische bediening

De elektronische Touch knop zit op onze Perfect modellen. Hiermee kun je alle verschillende soorten water tappen/activeren, kokend, gefilterd, gekoeld en sprankelend. Onze elektronische kranen zijn hier standaard op voorbereid en de keuze is aan jou welke soorten water jij wilt. Jij bepaalt welke kleuren en soorten water je kunt gebruiken. Mocht je later je systeem willen upgraden met bijvoorbeeld een Chiller (gekoeld water) of een Sparq (gekoeld en bruisend water), dan kan dat zeer gemakkelijk met onze elektronische kranen.

De bediening is uiterst gemakkelijk, door te draaien en drukken selecteer je een kleur. Door bijvoorbeeld 1x te drukken en vast te houden krijg je kokend water. Druk je de knop tweemaal kort achter elkaar in dan activeer je de panvul-stand, waarbij een pan zich automatisch vult voor 30 seconden en dan automatisch of wanneer je weer op knop drukt uitschakelt. Daarnaast geeft de knop via de combinatie rood en de gekozen kleur een waarschuwing dat het water in de uitloop mogelijk warm kan zijn en geeft dan water. Dit kun je deactiveren door 2x kort op de Touch knop te drukken. Kortom, de eigenschappen van onze kranen zorgen ervoor dat je niet door onnadenkend of bij onoplettendheid kokend water tapt.

Veiligheid van de multi-waterkraan

Bij de multi-waterkraan wordt kokend water direct uit de kraan getapt. Lees hier hoe wij ervoor proberen te zorgen dat dit op zo een veilig mogelijke manier gebeurt.

Door toepassing van de buis-in-buis technologie is het mogelijk om het warm en koud water door buitenste buis te laten lopen en het kokend of speciale water door de binnenste buis. Hiermee zijn deze waterstromen van elkaar gescheiden en kun je veilig en snel wisselen tussen koud en kokend water en wordt door deze extra isolatie de kraanhals bij gebruik van de kokend waterfunctie niet heet.

Uit onderzoek is gebleken dat de kokend waterkraan als een veilig product wordt gezien en dat kinderen vanaf 9 jaar in staat zijn een kokend water kraan te bedienen.

Kokend waterstraal

De kokend waterstraal uit een Franke Multi-water is gecontroleerd en niet volledig massief.  Als je kokend water tapt hou dan je kopje of pan zo dicht mogelijk bij de uitloop, dat is wel zo veilig. Zo voorkom je spetteren.

Veilige bediening van de menghendel

De bediening van het koud en warm water gaat via de menghendel deze is volledig gescheiden van de kokend water bediening. De hendel heeft geen achter zwaai en kan alleen naar voren bediend worden. Zo hoef je geen rekening te houden met je achterwand. Heb je kleine kinderen dan, is er de mogelijkheid om dit om te draaien wanneer dit wordt aangegeven tijdens de installatie. Zo komt er enkel koud water uit de kraan wanneer deze naar voren staat.

Wil je een multi-waterkraan plaatsen als vervanging voor de huidige kraan, dan is dat zeker mogelijk. Onze kranen passen op de standaard afmeting van 35mm doorsnee.