Alles over…

Onze Franke boiler

Onze Franke boilers besparen niet alleen water, maar ook ruimte en zijn ook ongelofelijk slim. De temperatuur, en dus het energieverbruik, wordt perfect beheerst door onze vol elektronische thermostaat en hoogwaardige isolatie. Daarnaast passen de kokend waterboilers van Franke perfect in de wensen en eisen van nu. Ze zijn tegenwoordig voorzien van een vakantiestand, ideaal wanneer je voor langere tijd geen gebruik maakt van de Franke boiler en een eco-stand waarmee de boiler in de nacht voor een periode van 6 uur uitschakelt en je dus energie bespaard. Verder is de boiler voorzien van legionellaprotectie. Zo voorkom je dat de kwaliteit van het water en jouw gezondheid in het geding komen. Met de eco-stand waarmee de boiler voor een periode van 6 uur niet opwarmt bespaar je ook nog eens energie.

Franke heeft 4 type boilers:

BoilerCapaciteit kokend waterWarm water vanuit boilerPositieVoor wie?
Combi S5 liter18 literLiggend en staandJe hebt geen warm water leiding en bent een medium warm/kokend water gebruiker
Combi XL10 liter32 literStaandJe hebt geen warm water leiding en bent een groot warm/kokend water gebruiker
Combi X5 literOnbeperktLiggend en staandJe hebt wel een warm water leiding en je wacht langer dan 30 seconden op warm water
Solo S5 literNeeLiggend en staandJe hebt wel een warm water leiding en je wacht minder dan 30 seconden op warm water

5 of 10 liter boiler, wat is het verschil?

WELKE BOIILER PAST BIJ MIJN SITUATIE?

Als eerste is het belangrijk om te kijken welke boiler het beste bij jouw gebruik en situatie past. We hebben verschillende soorten boilers voor diverse situaties. We leggen je graag welke opties er zijn.

COMBI S

De Combi S is voor medium gebruikers en levert warm en kokend water en wordt alleen aangesloten op de koud water toevoer. Met deze je beschikking over snel kokend en warm water en is geschikt voor de medium gebruiker

COMBI XL

Ben je een large gebruiker doe je de afwas nog met de hand of gebruik je veel kokend water dan is de Combi XL de perfecte boiler voor jou. Hij geeft namelijk 32 liter warm water en 7 liter kokend water. Je sluit deze boiler alleen aan op de koud watervoorziening.

COMBI X

De Combi X variant is handig als je behoefte hebt aan onbeperkt warm water, maar weinig ruimte in spoelkast hebt. Voor de aansluiting van deze versie is een warm en koud watervoorziening in je keuken nodig. De Franke boiler wordt via de bypass aangesloten op de warm water toevoer en zorg hiermee dat je nooit warm water te kort hebt. Zo heb je met een kleine boiler veel vermogen.

SOLO S

Wil je alleen kokend water omdat je in je keuken niet lang wacht op warm water uit je CV-ketel, dan is de Solo S de oplossing voor jou. Je sluit de Solo S aan op de koud water toevoer en heb snel kokend water uit je kraan.