Nieuws

Franke neemt commerciële activiteiten floww over

Franke Nederland en Itho Daalderop (het moederbedrijf van floww) zijn overeengekomen dat Franke per september 2018 de commerciële activiteiten van floww overneemt.

Naast kokend water, gefilterd en gekoeld water zal de markt de komende jaren een vlucht gaan nemen op het gebied van meer functionaliteiten zoals al op korte termijn gecarboniseerd water. Binnen deze markt werken Franke Nederland en floww al vele jaren succesvol samen om ieder vanuit hun eigen expertise de meest innovatieve comfort water producten op de markt te brengen. De strategie van Franke Nederland is gebaseerd op intensieve benadering van de keuken-markt en retailers om van daaruit het productenpakket steeds verder te verbeteren en uit te breiden. Daarentegen heeft Itho Daalderop (moederbedrijf van floww) haar focus steeds meer op de woningbouw- en installatiemarkt.

Recentelijk zijn, mede in het licht van de aankomende productintroducties (nieuwe universeel toepasbare boilers, continue warmwater-bypass, perfect gekoeld, gecarboniseerd-bruisend water) en de aangescherpte strategie van beide bedrijven, gesprekken opgestart en inmiddels wederzijds succesvol afgerond, om de commerciële activiteiten van floww over te dragen aan Franke Nederland.

Bas Korte, directeur Itho Daalderop Group: “De samenwerking tussen Itho Daalderop en Franke was voor veel partijen al duidelijk. Met deze stap bieden wij meer transparantie in zowel de keukenretail als de groothandels-/installatiemarkt, doordat Franke vanaf september hét merk is voor innovatieve comfort water systems in de keukenretail. Itho Daalderop zal onder het eigen merk met een pakket warm/kokend water systemen actief blijven in de installatiemarkt zodat wij een goede upgrade bieden voor onze Close-in keukenboiler als onderdeel van een efficiënt en effectief binnenklimaat.”

Wim van der Linden, algemeen directeur Franke Nederland BV: “Naast de bestaande Franke en floww producten bieden de nieuwe ontwikkelingen met gefilterd-gekoeld-gecarboniseerd water, met innovatieve technologieën, ons een geweldige kans. Dit sluit naadloos aan op de strategie van Franke. De expertise van ons commerciële team, inclusief aftersales service worden hiermee versterkt. Zowel voor de Franke- als floww-klanten in de keukenmarkt is dit goed nieuws; zij kunnen rekenen op volledige continuïteit, uitbreiding met attractieve producten en gebundeld onder het bekende Franke merk”.